Svečana dodjela diploma 2015/2016

  • Administrator
  • 2 novembar 2016

Svečana akademija povodom dodjele diploma polaznicima kurseva u Kulturnom centru “Kralj Fahd” u Mostaru upriličena je u četvrtak 2/11/2016 godine u 18:30 sati, pod pokroviteljstvom ambasadora Kraljevine Saudijske Arabije u BiH Hanija Mominaha. Svečanoj dodjeli prisustvovao je cca. 70 VIP zvanica te oko 400 polaznika.

Pred otvaranje same svečanosti u sali za prijem Kulturnog centra “Kralj Fahd” u Mostaru bio je održan intervju sa Njegovom ekselencijom Hanijem Mominahom, , te je ambasador dao je izjave za prisutne medije. Izjavio je sljedeće: “Svake godine priređujemo ovakvu svečanost, pa uručimo diplome onima koji su završili razne kurseve u našem Centru. Ovaj Centar pruža različite aktivnosti koje su od interesa za bosanskohrecegovačko društvo, i u tom smislu Centar sarađuje s raznim organizacijama unutar Bosne i Hercegovine, kao što su, naprimjer, ministarstva, univerziteti i druge organizacije koje se bave sličnim aktivnostima.”

Ovom prigodom uručeno je 1185 diploma za one koji su pohađali kurseve tokom 2015/2016. godine. Na svečanosti dodjele diploma prisustvovale su mnoge važne zvanice kao što su Rašid Hadžović, kantonalni ministar za obrazovanje, gospodin Šerif Špago, predsjednik skupštine gospodin Salem Marić, predsjednik G.O. SDA i direktor instituta “Yunus Emre” gospodin Junus Dilber, savjetnik federalne ministrice obrazovanja gospodin Alden Kajtaz, direktor bosanskohercegovačkog teledoma HNK-a gospodin Adil Šuta, direktor Narodnog pozorišta u Mostaru gospodin Almir Mujkanović, direktor Centra za kulturu u Mostaru gospodin Senad Suljić, direktor Narodne biblioteke u Mostaru gospodin Rasim Prguda, te brojni ugledni i priznati predstavnici političkog, kulturnog i vjerskog života Hercegovačko-neretvanskog kantona i Grada Mostara.

Svečanost je otvorena učenjem odlomka iz časnog Kur’ana, koji je proučio hafiz Arnel Demirović.

Prisutnim se najprije obratio ambasador Kraljevine Saudijske Arabije u Bosni i Hercegovini Njegova ekselencija Hani Mominah, potom ministar obrazovanja Hercegovačko-neretvanskog kanotna Rašid Hadžović,, te direktor Kulturnog centra “Kralj Fahd” dr. Mohamed bin Hasan Al Šejh

 

Po obraćanju polaznicima kurseva Kulturnog centra “Kralj Fahd” u Mostaru dodjeljene su diplome o uspješno završenim kursevima, a nakon čega su VIP zvanice pirustovale svečanoj večeri u hotelu Bristol.


Povezane obavijesti